László Tünde Réka - étrend tanácsadó, Bowen terapeuta, fitoterapeuta
Hu Ro
jolegyek.ro

Egy egészséges test olyan mint egy hétvégi nyaraló. A beteg test börtön. (Francis Bacon 1561-1626)

Home » Jól legyek » Töltsük fel a vitaminkészletünket

Sze

23

Töltsük fel a vitaminkészletünket

Az ősz az az időszak, amikor begyűjtünk, elraktározunk, besózunk, befőzünk, tartósítunk.  Készülünk a hideg téli hónapokra.   Feltelik az éléskamra, a pince, a polcok.

Töltsük fel a vitaminkészletünketAhogy feltöltjük az éléskamránkat és a pincét, ugyanúgy jó, ha feltöltjük saját szervezetünk vitaminraktárát is. A testünket is jó felkészíteni a hidegebb, sötétebb hónapokra. Különösen fontos, ugyanis , amint megkezdődik az iskola, óvoda, a gyermekek nagyrésze „összeszed valamit”, hazaviszi, elkapják a szülők, testvérek. A reggeli és az esti hűvős levegő is kedvez a megfázásoknak.

Kisebb gyerekek esetében már szinte azt mondjuk, hogy normális az állandó orrfolyás, köhögés, hiszen alakulóban van a kis immunrendszerük...edződnie kell.

Nem élhetünk üveggömb alatt és a gyermekeinket sem szigetelhetjük el a közösségtől...csak azért , hogy ne kapjon el semmi betegséget.  Viszont,  azon minden felelős szülő elgondolkodik, hogy vajon mit lehetne tenni, hogy a gyerek minél ritkábban betegedjen le, illetve, hogy minél hamarabb „átessen” a kellemetlen állapoton. A gyermek és  a többi  családtag számára is nehéz ez az időszak, ugyanis a gyakori betegség igencsak megtépázza a családok mindennapi életét.

Ez a forgatókönyv játszódott nálunk is,  6 évvel ezelőtt, amikor rátaláltam egy olyan természetes étrendkiegészítőre, ami  nagyon megkönnyítette az életünket és azóta is együtt dolgozik velünk, az egészségünk megvédése és helyreállítása érdekében.

Töltsük fel a vitaminkészletünketA gyerekek számára kifejlesztett termék a következőket tartalmazza: fekete ribizli, meggy, fekete szeder, cékla, fekete áfonya, homoktövis. Sűrítőanyag:almapektin.   

Ezek mellett,  a termékben , a gyermekek, várandós és szoptató kismamák számára, különösen fontos, folsav, C-vitamin, valamint a  B1, B2, B3, B5, B6, B12 vitaminkomplex is megtalálható.  A termék tartósítószert nem  tartalmaz, felbontás után hűtőszekrényben kell tárolni. Magyarországon gyártják,  már a világ több országában is jelen van.

A termék gyerekbarátnak mondható, nem kell fecskendővel benyomni a gyerek szájába, ugyanis kellemes gyümölcsíze miatt a gyermekek általában kedvelik.  Egy  sűrített lékoncentrátumról van szó, amelyet reggel és este,  étkezés előtt kell kell beadni . A csomagolásban megtalálhatjuk a kis narancsszínű kiskanalat, amely segít nekünk pontosítani a „kiskanál” –nyi mennyiséget. Egy kiskanálnyi mennyiség ebből a termékből  3 g . A napi adag 2x3g=6g.

Egy üveg , 240g terméket tartalmaz, amely  4o napra elegendő.  Anna,  évente 2-3 üveggel használ el, mikor kisebb volt, nagyon náthás időszakában , 4 üveg tartalmát nyalogatta el.  Mostanában már elég a 2-3 üveg évente. Lehet, hogy 2  is elég lenne, de azért kell 3, mert közben én is szívesen beveszek egy-két kiskanállal... Nem mintha nem lenne külön, felnőttek számára is , de nagyon szeretem a Flavon KIDS ízét.

Töltsük fel a vitaminkészletünketA termék nem csodaszer , de azt biztosan állítom, hogy segített megszabadítani Annát egy mandulaműtéttől.  Miután Annus  betöltötte az 5-ik életévét, annyira rákapott a gennyes mandulagyulladás, hogy az orr-fül-gégész szakorvos azt tanácsolta, hogy jobb lesz megszabadulni a gennyes góctól, míg nem lesz rosszabb. 

Ma Anna betöltötte a 11-ik évét,  és  6 éve nem volt gennyes mandulagyulladása . Tüdőgyulladása sem volt soha. Náthás, ha volt is, nem igazán kellett orvoshoz vigyem.  Most épp azon gondolkodom, hogy mikor vittem utoljára orvoshoz az utóbbi években, betegség miatt...már nem emlékszem mikor volt. Orvosnál voltunk, de csak igazolásért kellett menjünk...hogy  mehet táborba, hogy tornászhat.

Azt nem állíthatom, hogy csak ez a termék járult hozzá ahhoz, hogy Annusnak  azóta se legyen gennyes mandulagyulladása (azóta minden évben elvittem tengerre is) , de biztos vagyok benne, hogy sokat segített abban, hogy a kis szervezete megerősödjön és mind sikeresebben vegye fel a harcot a különböző vírusokkal és bacikkal.  Ma már ő fogyelmeztet, hogy elfogyott a KIDS, és jó lenne...mert jön az ősz. Más immunrendszererősítőt Anna nem használ .  Annyira komplex a FlavonKIDS  összetétele, hogy fölöslegessé vált más termék használata.

Töltsük fel a vitaminkészletünket

Amikor megismerkedtem  a Flavon  termékcsaláddal (KIDS, MAX, GREEN, ACTIVE, PROTECT, MAX+, GREEN+, JOY- a legújabb), fogalmam sem volt, hogy majd táplálkozási tanácsádóként is beszélhetek erről a termékről. 

 

Sokáig csak felhasználók, fogyasztók voltunk, de ma már úgy gondolom, hogy,  ha annyi éven keresztül , nekünk segített, akkor másoknak is segíthet.  Ha úgy gondolod, hogy segítségedre lesz, a termék  itt rendelhető.

 

 

   Szeretettel,

         László Tünde Réka , táplálkozási tanácsadó