László Tünde Réka, tehnician nutriționist, terapeut Bowen, fitoterapeut
Hu Ro
mancambine.ro

Un corp sănătos este ca o casă de vacanță. Un corp bolnav este ca o temniță. (Francis Bacon 1561-1626)

Home » Suplimente » Flavon Max - 5 Produse de bază

Oct

26

Flavon Max - 5 Produse de bază

Flavonoide / Antioxidanți din natură

Flavon Max - 5 Produse de bazăSe cunoaște faptul că,  trecerea timpului, mediul toxic (smogul electric din jurul nostru, radiațiile UV, fumul de țigară, chimicalele),  alimentația dezechilibrată, lipsa de mișcare în aer liber,  stresul zilnic, duce la îmbătrînirea prematură a celulelor noastre.  Pentru a combate îmbătrănirea înainte de vreme și devitalizarea celulelor și a organelor noastre , avem nevoie de o alimentație sănătoasă, mișcare, relaxare, aer curat, etc.  Dacă avem un mod de viață foarte sănătos, organismul nostru are capacitatea  să elimine o parte însemnată a radicalilor liberi, factori, care se fac vinovați de îmbătrânirea celulelor.

Pentru un aport cât mai ridicat de vitamine , minerale și antioxidanți, se recomandă în primul rând consumul de legume și fructe, în forma naturală-crudă. Cu cât fructul sau leguma este mai procesată,  cu atât proprietățile sale nutritive și antioxidante scad.  Pentru a ne face stocul zilnic de vitamine, minerale și antioxidanți,  în general se recomandă  4-5 porții de legume și fructe. Fructele se consumă până la orele 16,oo. Este importantă atât calitatea cât și cantitatea de legume și fructe, proaspete.  Poate odată era valabilă zicala „un  măr pe zi ține doctorul departe”, dar  în condițiile unei alimentații dezechilibrate,  un măr pe zi nu este nici pe departe suficient.

Avem zile când reușim să mâncăm 4-5 porții de legume și fructe, dar avem și foarte multe zile, când este foarte greu de realizat, ba chiar se dovedește a fi imposibl. 

 

Flavon Max - 5 Produse de bazăÎn anul 2oo6, am făcut cunoștință cu un supliment alimentar, care încă de atunci și până azi, m-a ajutat să îmi suplimentez periodic rezervele de antioxidanți și să îmi mențin nivelul de energie și sistemul meu imunitar chiar și  în cele mai dificile momente.

Flavon Max a fost primul produs.

FLAVON MAX,   se prezintă subforma unui concentrat semilichid , ambalat într-un borcan de 240 g , conține: coacăze negre, afine negre,  fructe de soc, strugure negru, sfeclă roșie, cătină, vitamina C, vitamina E, fructoză,  și praf de Panax ginseng . Pentru a obține starea semilichidă, se folosește pectina din măr.  Nu se folosește nici un fel de conservant.

Este unul dintre cele mai echilibrate produse, datorită prezenței sfeclei roșii, coacăzei negre și al afinului negru. Este un remediu excelent pentru anemici sau cei care au nevoie de înbunătățirea calității sângelui.

Componentele produsului, provenite din fructe diferite, au o acțiune sinergică, completând și amplificând efectul benefic ale acestor elemente.    

FLAVON MAX se poate folosi atât de persoanele sănătoase cât și bolnave. Se recomandă atât în scop preventiv , cât și în procesul de refacere al organismului. Grăbește în mod semnificativ orice proces de vindecare.  Mama, în anul 2008 , a fost diagosticată cu cancer limfatic, forma agresivă.  Ni s-a spus că speranța de viață în asemenea situații este de 6 luni, de la  momentul diagnosticării. Între chimioterapii a luat Flavon Max.  A trăit doi ani, de la apariția tumorii. Sunt convinsă că acest produs sporește calitatea vieții oricărui bolnav.

În perioada consumării, nivelul de energie al corpului, este mult mai ridicat. Consumat dimineața, pe stomacul gol,  m-a ajutat foarte mult să-mi recapăt elanul de dimineață, după ce am renunțat la consumarea cafelei.

Flavon Max - 5 Produse de bază

După Flavon MAX,  au mai fost realizate încă 4 produse de bază: Flavon KIDS, Flavon ACTIVE , Flavon PROTECT și Flavon GREEN.

FLAVON  KIDS ,  pentru copii,  conține: concentrat de coacăze negre, vișine,  mure, sfeclă roșie, afine negre, fructoză, cătină albă, vitamina C, acid folic și  și complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B12, B3, B5).

Vișinele, pe lângă calitățile benefive cunoscute, stimulează produția de melatonină, asugurând copiilor un somn liniștit și de calitate.

Acest produs se recomnadă copiilor mai mari de doi ani.  Are un gust plăcut, dulce-acrișor, ușor de administrat. Lingurița dozatoare se află în ambalajul produsului.

În scop preventiv, poate fi administrat înainte de începerea anului școlar sau a grădiniței, având efect său antiviral și antibacterial. Asigură o rezistență sporită în perioada rece.

În cazul virozelor sau  infecțiilor de diferite tipuri, poate fi  administrat și în perioada tratamentului prescris de medic, componentele sale naturale ,  cu efect antiinflamator ajutând organismul să combată mai repede și mai eficient afecțiunea.  Datorită efectului antioxidant , ajută la diminuarea semnificativă ale efectelor nedorite ale antibioticelor.

 

Flavon Max - 5 Produse de bazăFLAVON  PROTECT a fost dezvoltat pentru persoanele trecute de 35 de ani, asigurând o protecție mai ridicată. Produsul conține: concentrat de aronia, măceșe, coacăz negru, merișoare, vișine,  fructe de soc negru, fructoză, inulină, vitamina C, extract din sâmbure de struguri, pectină din măr.

Aronia sau scorușul negru este cunoscut ca fiind un superfruct, cu proprietăți nutriționale și antioxidante deosebite.  

Acest produs vizează persoanele adulte, mature, care în fața stresului și a ritmului solicitant, au o nevoie de protecție antioxidantă sporită. Menținerea stării de sănătate însemnă și încetinirea procesului de îmbătrânire.  Este un produs preferat de femeile trecute de 35 de ani.

 

FLAVON  ACTIVE  se recomandă persoanelor care au o viață foarte activă, solicitantă,  stresată, predispuși la acumularea grăsimilor și la carențe de magneziu și zinc. Produsul conține: concentrat de ananas, aronia, zmeură, acerola, acai, fruct de cactus, fructoză , magneziu,vitamina C, praf de semințe de guarana, cofeină, zinc, pectină din măr.

Flavon Max - 5 Produse de bază

Datorită conținutului de cofeină și al semințelor de guarana, Flavon ACTIVE este produsul  ideal care ar putea să  înlocuiască cafeaua de dimineață. Ajută la reglarea unui tranzit intestinal sănătos, astfel contribuind semnificativ la reușita unui program de schimbare a modului de viață, respectiv la reușita unui program de remodelare corporală.

Este de un ajutor real pentru cei care doresc să piardă din greutate.

FLAVON GREEN , un produs realizat având în vedere necesarul de consum zilnic de legume al adulților. Conține: brocoli, țelină, spanac, spirulină, grapefruit, cătină albă, ceai verde, morcovi, pătrunjel, iarbă de grâu verde. Pentru cei care nu reușesc să consume suficiente legume verzi sau doresc suplimentarea proteinelor de origine vegetală acest supliment este binevenit.

Spirulina este cunoscută ca fiind un superaliment, care conține în proporție de 60-70% proteine. Datorită conținutului de vitamina B12 și a fierului este un supliment ideal celor care consumă mai puțină carne sau sunt vegeterieni.  

Efecte benefice ale produselor FLAVON:

Toate cele cinci produse prezentate mai sus, conțin flavonoide, vitamine și minerale, care au un rol important în buna funcționare a organismului uman. 

Rolul flavonoidelor:

  • Au un rol deosebit de important în ceea ce privește buna funcționare a sistemului cardio-vascular. Efectul preventiv al flavonoidelor în bolile de inimă, este întărit de fenomenul cunoscut ca „paradox francez”, descris în anii ’90 , conform căruia consumul în cantitate mică de vin roșu poate diminua riscul decesului de origine cardio-vasculară. 

 

  • Prin influențarea proceselor de lipido-peroxidare pe membranele celulare, flavonoidele inhibă și încetinesc formarea arterosclerozei, scad riscul decesului cardiovascular. Ajută la curățarea vaselor de sânge în mod blând.

 

  • Flavonoidele previn suferințele cerebrale provocate de ischemie, scad riscul de atac cerebral sau, după caz, ajută la reabilitare.

 

  • Inhibă lipirea elementelor sanguine, contribuind la fluidizarea sângelui. Cresc stabilitatea și flexibilitatea vaselor sanguine, diminuând pericolul formării trombozei.

 

  • S-a discutat rolul flavonoidelor în prevenția bolilor tumorale. Confrom observațiilor, alimentația cu conținut ridicat de flavonoide , diminuează efectele secundare ale tratamentului chemo- și radioterapeutice.

 

  • Au efect hepatoprotector, în sensul că au efect de protecție a ficatului în tratamentele medicamentoase pe termen lung ale bolilor cronice.

 

  • Efect antiinflamator, antiviral, antibacterial și de scădere a riscului de îmbolnăvire.

 

  • Efect antialergic.

 

  • Însoțit de o alimentație echilibrată, reglează tranzitul intestinal. Este un real ajutor în echilibrarea metabolismului.

 

  • Efect neuroprotector. Astfel, poate avea rol în boala Alzheimer sau Parkinson.

 

Gama de produse Flavon MAX, KIDS, PROTECT, ACTIVE și GREEN,  au un grad ridicat de valoare ORAC.(Flavon Protect 580.560 T-ORAC/borcan).  Sistemul ORAC, este un sistem internațional de măsurare a capacității antioxidante a unui produs alimentar. Acest sistem a fost introdus în anul 1997, sistemul de măsurare, certificat,  fiind introdus de laboratorul Brunswick din SUA.    

După deschidere, fiecare produs se va păstra la frigider, la o temperatură de 2-6 grade Celsius.

 

Cu drag, László Tünde Réka, nutriționist