László Tünde Réka - étrend tanácsadó, Bowen terapeuta, fitoterapeuta
Hu Ro
jolegyek.ro

Egy egészséges test olyan mint egy hétvégi nyaraló. A beteg test börtön. (Francis Bacon 1561-1626)

Home » jó Legyek » Ahány ember, annyi arc

Jún

19

Ahány ember, annyi arc

Ez a cikk a „jó legyek” rovatba kerül.  Ki kell használnom az  érzelem-áradatot , ami körülöttem hömpölyög a napokban és amiben én is úszom. Nem könnyű  a „jó legyek” rovatba írni.  Jónak lenni...nehéz.

Ahány ember, annyi arcA napokban sokszor voltam együtt emberekkel...sok emberrel:  ünneplő, elérzékenyült, vegyes érzelmekkel  küzdő, felnőttel és gyerekkel.

Volt minden:  évzáró, szereplés, versmondás, ének, tánc, mosoly, büszkeség, könnyek, búcsú, meglepetés, vidámság, sírás, zokogás, díjkiosztás, kiértékelés, megkönnyebbült boldogság... Olyan magas érzelmi töltetű pillanatok voltak, hogy ha egy gép lemérhette volna az érzelmek intenzitását, meglepő eredmények születtek volna.

Mindig lenyűgöz az emberek sokfélesége. Minden ember egy külön világ, más arckifejezés, más  érzelmi  megnyilvánulás. Ugyanazt a világot, mindenki másként érzékeli.  De a nagy öröm , a nagy bánat vagy erős érzelem,  mindenkit megmozgat.

Ott, az előadás végén, egyformán meg voltunk hatódva, legtöbben szipogtunk, zsebkendő után kotorásztunk. Az érzelemben eggyé váltunk.  Nem volt te és én... pár pillanatra Mi voltunk, a IV. A osztály, a gyermekek, Tanci , vallástanárnéni, Hajni néni, szülők, hozzátartozók.   Ugyanazt éreztük, együtt kicsit jobbak, többek voltunk.

Sőt, egy kis ideig a Tokos zenekar is velünk volt, ők szolgáltatták a talpalávalót a gyermekeknek. Felemelő pillanat volt.

Az előadás végén zavarodottan szétszéledtünk. Pár gyermek elment a mosdóba, hogy kisírja magát.

 

Biztos vagyok benne, hogy a a gyermekek az utolsó pillanatban vették észre, hogy tulajdonképpen ez a búcsú ideje. Akkor, a legvégén tudatosult bennük, hogy ezentúl a Tanci már nem lesz velük. Valósággal végigsöpört az érzelmi hullám, mintha átragadt volna egyik gyermekről a másikra. Egyesek sírtak, páran zokogtak, néhányan  meg voltak lepődve. A „mi lesz most” érzés tükröződött az arcokon.  Legtöbb gyermek számára  ez lehetett az első ,  együtt - sírós - búcsúzkodós élmény.

Ahány ember, annyi arc

Mindenki gondolta - már előadás előtt is - hogy szem nem marad szárazon, de  ilyen magas érzelmi megnyílvánulás engem is meglepett.

Az ilyen és ehhez hasonló, erős érzelmi összetartozás, kicsit jobbá, emberibbé tesz mindenkit.

Együtt nevetni, nagyszerű érzés. Együtt sírni, emlékezetes. Az öröm megsokszorozódik, a  bánat megfogyatkozik. Szükségünk van egymásra.

 

 Jó vakációzást gyerekek!