László Tünde Réka, tehnician nutriționist, terapeut Bowen, fitoterapeut
Hu Ro
mancambine.ro

Un corp sănătos este ca o casă de vacanță. Un corp bolnav este ca o temniță. (Francis Bacon 1561-1626)

Home » mâncăm bine » 7 avantaje ale meniului personalizat

Oct

19

7 avantaje ale meniului personalizat

7 avantaje ale meniului personalizatDacă te adresezi unui specialist în nutriție, în general vei afla ce e bine să consumi și ce nu, dar ai și posibilitatea să soliciți un meniu personalizat, pentru tine sau pentru familia ta.

De ce să alegi meniul personalizat?

1. Câștigi timp prețios.

Dacă dorești să schimbi stilul de viață și  ești la început, o să-ți ia mult timp până îți dai seama ce ar trebui să mănânci, care sunt asocierile corecte, când și cât să mănânci. Un meniu personalizat îți va oferi răspunsurile pe care le cauți.

 

2. Vei afla de unde poți să-ți cumperi alimente de calitate și la un preț accesibil.

Un nutriționist cu experiență știe deja unde se găsesc alimentele de care vei avea nevoie, atât în ceea ce privește alimentele de bază, cât și cele noi, care încă nu-ți sunt foarte cunoscute. Vei primi informații referitoare la calitatea și prețul cel mai corect al produselor care te interesează.

3. Nu trebuie să te gândești  la ce să mănânci când ajungi acasă.

Vei primi un meniu personalizat pe minum 7 zile, care va cuprinde 3 mese principale și în funcție de nevoi, o gustare sau două.  Dacă ești foarte ocupat, o parte din mâncarea recomandată  o vei putea  pregăti  la sfârșit de săptămână  și să o păstrezi la congelator.

4. Vei primi un meniu simplu de preparat. Vei putea să o duci la bun sfârșit.

Indiferent că vrei să scapi de grăsimea în exces sau suferi de o anumită boală, dacă poți să ai grijă de tine, vei putea să prepari tot ce se află în meniu. Un nutriționist nu te va înfometa, va ține cont de programul tău și te va întreba ce nu-ți place. Va ține legătura cu tine (dacă vei dori) și va răspunde la întrebările tale, care sigur se vor ivi pe parcurs.

5.  Vei afla lucruri interesante și informații prețioase.

Pe lângă faptul că îți explică de ce este bine să urmezi recomandările primite, vei afla despre efectul benefic ale unor alimente asupra organismului, respectiv care sunt efectele nocive ale altor alimente. Aceste informații te vor ajuta să accepți mai ușor schimbările și să renunți mai ușor la vechile obiceiuri.

6. Oriunde te-ai afla, dacă ai un telefon sau ai acces la internet, vei putea lua legătura cu consultantul tău.

7. Vei avea lângă tine pe cineva care te va susține în permanență.

Dacă pe parcurs te vei simți demotivat sau pur și simplu te-ai săturat de noile recomandări, un bun consultant în nutriție va ști cum să te ajute să depășești acest moment. Îți va aminti de ce ai vrut să-ți schimbi modul de viață și îți va explica de ce merită să continui, dacă tot ai ajuns atât de departe. E oarecum normal să ajungi în această stare, dar e bine de știut că tu va trebui să ceri ajutor, dacă vei avea nevoie. Până la urmă tot ce faci e pentru tine și pentru binele tău.

 

Dacă știi ce urmărești  și ești destul de perseverent, cu un ajutor adecvat vei ajunge să îți schimbi în mod definitiv obiceiurile alimentare, și mai mult, vei putea influența în bine obiceiurile celor din jurul tău.

 

Vă doresc sănătate și poftă bună,

László Tünde Réka, nutriționist