László Tünde Réka - étrend tanácsadó, Bowen terapeuta, fitoterapeuta
Hu Ro
jolegyek.ro

Egy egészséges test olyan mint egy hétvégi nyaraló. A beteg test börtön. (Francis Bacon 1561-1626)

Home » jól Egyek » Miért jobb a személyre szóló étrend?

Okt

18

Miért jobb a személyre szóló étrend?

Miért jobb a személyre szóló étrend?Ha táplálkozási tanácsadónál jelentkezel, általános tanácsokat kapsz arra vonatkozóan, hogy mit egyél és mit ne, de kérhetsz személyre szóló (vagy az egész családodnak megfelelő) étrendet is, amelyben részletesen le lesz írva,  hogy mikor mit egyél.

Miért érdemesebb  étrendet kérni, meghatározott időre?

1. Időt spórolsz.

Ha kezdő életmódváltó vagy, nagyon sok időt fog ígénybe venni míg kinyomozod, hogy mit mivel érdemes társítani, mikor és mit kellene enni.

2. Megtudhatod honnan szerezd be az alapanyagokat a legjobb minőségben és legalacsonyabb áron.

Egy gyakorló tanácsadó  már rég bejárta az alapanyagok beszerzésének útjait, tudja hol lehet beszerezni a jó minőségű termékeket, illetve azokat a számodra új termékeket amiket javasolni fog. Mivel nálunk a termékek ára nem mellékes, és elég sok  a natúr-bió jellegű bolt,  azt is el fogja mondani hol a legolcsóbb az a termék ami téged érdekel.

3. Nem kell azon agyalj, hogy másnap mi legyen a vacsora.

Kész étrendet kapsz minimum 7 napra, napi 4-5 étkezéssel. Ha nagyon foglalt vagy, az ételek egy részét hétvégén elkészítheted magadnak és akár le is fagyasztod.

4. Kivitelezhető  étrendet kapsz. Meg tudod csinálni.

Mindegy, hogy fogyni szeretnél vagy valamilyen betegségben szenvedsz, ha el tudod látni magad,  el tudod készíteni az ételeket. Egy jó étrend tanácsadó nem fog éheztetni téged,  figyelembe veszi a napi programodat és azt is megkérdezi, hogy mit nem szeretsz.  Tartani fogja veled a kapcsolatot (ha te is akarod) és válaszol a felmerülő kérdéseidre.

5. Értékes információk birtokába jutsz.

Amellett hogy elmagyarázza hogy miért jó úgy enni ahogy ő  javasolja, elmagyarázza azt is, hogy miként hat a szervezetre bizonyos összetevő (persze ha téged érdekel) és hogyan segít  a  gyógyulásban. Ezek az infók hozzásegítenek, hogy könnyebben fogadd a változást és szívesebben végigcsináld. Végülis magadért csinálod.

6. Bárhol vagy, ha van telefonod vagy  internet kapcsolatod,  könnyedén eléred a tanácsadódat.

7. Mindig lesz valaki aki tartja benned a lelket.

Ha útközben megunnád, elveszíted a motivációt mert nem mozdul lefele a mérleg mutatója, egy jó tanácsadó tovább tud lendíteni, emlékeztetni fog, hogy miért csinálod és miért érdemes folytatni, ha már eddig eljutottál. Persze neked kell felhívni őt, te kell kérjed a segítséget.

Ha elég kitartó vagy és tudod mit miért csinálsz, segítséggel eléred, hogy végleg megváltoztasd a táplálkozási szokásaidat. Idővel a jó példáddal sikeresen befolyásolni fogod a környezeted szokásait is, legyen az családod, barátaid, vagy munkatársak. 

 

Jó egészséget és jó étvágyat kívánok,

László Tünde Réka, táplálkozási és étrend tanácsadó